Mr EB

Idrottsintresserad. Följer mest fotboll och F1. Favoritlaget är Tottenham. Denna blogg kommer att innehålla mina personliga åsikter och tankar om idrott jag följt med.

The great Dane

Publicerad 2014-12-14 20:05:00 i Tottenham FC,

Tottenham tog ännu en seger på bortaplan i de sista minuterna då de besegrade Swansea med 2-1. Tottenham öppnade matchen bra och tog ledningen i den 3 minuten då Harry Kane nickade in en hörna. Tottenham hade tag i spelet de första 15 minuterna och resten av halvleken hade inte mycket i fråga om målchanser att erbjuda. I andra halvleken kom Swansea in med en enorm kraft och kviterade i den 48 minuten med ett mål av Bony. En lång stund dominerade Swansea mittfältet och såg ut som laget som skulle ta hem vinsten. Pochettino reagerade snabbt med att föra in mera styrka i mittfältet för att återta kontrollen vilket fungerade. Swanseas dominans tog slut och i de sista 10 minuterna var det spurs som var tillbaks med överaget. I den 89 minuten fick Eriksen bollen in i straffområdet och avslutade med ett bombsäkert skott ner i vänstra hörnet. 2-1 och seger Tottenham!

Än en gång så fans det små förbättringar i spelet men ändå var det mycket frustrerande att se hur totalt spurs kunde tappa kontrollen över mittfältet. Lamela är inte tillräckligt bra, han har haft sina chanser och jag hoppas att vi inte behöver se honom mer. Han tappar allt för lätt bollen och hans passningar och avslut lämnar mycket att önska. Chadli borde ersätta honom varje dag i veckan. Denna match visade också att Schneiderlin som länge har varit ett transfermål för Tottenham verkligen skulle behövas. Harry Kane var strålande som vanligt och jobbar hårdare än de flesta, Soldado var ganska osynlig men det var inte enbart hans fel då han inte fick så många chanser. Mittbacksduon hade det svårare än vanligt med att försöka stoppa Bony idag. Lite osäkert blev spelet men på bättrings väg. Eriksen är alltid relativt osynlig då han måste spela på kanten. Pochettino måste försöka hitta ett sätt att spela honom mera centralt. Direkt då han mot slutet av matchen inte brydde sig om att positionera sig på kanten mera var han på plats med ett par farliga skott. Från mitten skulle han även lättare kunna spela ut bra lägen för både Kane och Soldado.

Tottenhams följande matcher är hemma mot Newcastle på onsdag i Capital One Cup och sedan Burnley hemma på lördag. Det tunga matchprogrammet fortsätter men nu om någonsin borde spurs slå in flera vinster i rad och bygga upp självförtroendet.